Viacutan Plus pumpflaska

225 kr

Viacutan® Plus 95 ml. - när vetenskap blir synlig 

Viacutan® Plus är en tillskottsolja till hund och katt, som hjälper till att skapa den där friska huden och underbara pälsen som din hund/katt är värd. Oljan förändrar huden på molekylnivå och att se hunden/kattens glänsande päls som en avspegling av att dess hälsa har förbättrats - det är det som kallas synlig vetenskap.

Viacutan® Plus påverkar hud, päls trampdynor och klor till det positiva.

Viacutan® Plus är en vetenskapligt baserad produkt, med optimal kombination av fleromättade fettsyror och antioxidanter som bevarar hunden sund och pälsen glänsande. Den unika pumpflaskan ger en exakt dosering och håller oljan färsk till sista droppen och eliminerar risken för att oljan oxiderar.

Det är viktigt att vara noggrann när du väljer en produkt med fleromättade fettsyror till ditt husdjur,eftersom det finns markanta skillnader mellan produkterna på marknaden, både i innehållet och hur de behåller produkten fräsch och effektiv.

Viacutan® Plus kombinerar olja från gurkörtsplantans frö och fiskolja med naturliga antioxidanter från både grönt te och gurkmejaextrakt.

Tillskottsoljan är mycket noggrant kontrollerad under alla steg i tillverkningen och råvarorna har mycket hårda krav på sig

Tex får peroxidvärdet på gurkörtoljan vara upp till 10 meq/kg  enligt den europeiska farmakopén. Viacutan godtar inte ett värde över 2 meq/kg på sin gurkörtsolja. Ett lågt peroxidvärde garanterar en bevarad funktion hos fettsyrorna och således funktionen hos fettsyrorna och ger en god smak samt angenäm lukt hos produkten.

Viacutan® Plus – hemligheten ligger i  kombinationen !
Kombinationen av gurkörtsolja och fiskolja tillsammans med grönt te och extrakt av gurkmeja ger den rätta sammansättningen av fleromättade fettsyror och antioxidanter som främjar en frisk hud och fungerar som näringstillskott för hundar och katter, har till och med bevisad effekt hos hundar/katter med atopisk dermatit.

Alla fosfolipider i cellmembranen innehåller fleromättade fettsyror av typerna omega-6 och omega-3. Kostens sammansättning avgör sammansättningen av fleromättade fettsyror i membranen. Vid celldöd frigörs dessa fettsyror och skapar substrat för bildande av eikosanoider (biologiska mediatorer) som är involverade i den inflammatoriska kaskaden. Olika fleromättade fettsyror ger då upphov till olika eikosanoider, varav vissa är proinflammatoriska medan andra är mindre inflammatoriska, eller till och med antiinflammatoriska.

Fettsyror från både omega-3 och omega-6 grupperna har visat sig kunna reducera de kliniska tecknen på atopisk dermatit. Emellertid är verkningsmekanismen för dessa två grupper delvis olika. Det har föreslagits att deras antiinflammatoriska egenskaper verkar additivt eller t.o.m. synergistisk.

Ett tillskott av fleromättade fettsyror till atopiska patienter  syftar till att reducera inflammatoriska eikosanoider, hämma cellulär aktivering samt utsöndrandet av cytokiner och förse kroppen med de byggstenar som behövs för en optimal lipidbarriärfunktion i epitelet. Viacutan® Plus kombinerar olika typer av fleromättade fettsyror för att uppfylla syftena med kosttillskottet

GLA Gammalinolensyra (GLA) från gurkörtsolja har antiinflammatoriska och immunreglerande egenskaper.

EPA/DHA   Eikosapentaensyra (EPA) och dokosahexaensyra (DHA) från fiskolja har antiinflammatoriska egenskaper.

LA Linolsyra (LA) från gurkörtsolja är viktig för att lipidbarriären i hundens överhud ska fungera.

Naturliga antioxidanter Grönt te och extrakt av gurkmeja samt E-vitamin utgör en naturlig antioxidantcocktail som neutraliserar fria radikaler.

Stora mängder av omega-3-alfalinolsyra (ALA) och omega6-linolsyra (LA) kompenserar inte tillskott av EPA/DHA eller GLA. För att omvandla ALA och LA behövs enzymet delta-6desaturas som inte finns i huden (Brosche 2000). Det finns starka bevis för att den generella omvandlingen av LA till GLA är ytterligare reducerad hos atopiska hundar (Horrobin 2000).

EPA/DHL i Viacutan® Plus kommer från fiskoljan som kommer från småfisk,  mestadels ansjovis och sardiner vildfångat i Atlanten. Den är noggrant kontrollerat mot innehåll av tungmetaller och toxiner och håller en mycket hög kvalitet. GLA och LA kommer från gurkörtsoljan som är extremt hårt kvalitetskontrollerad.

Den fantastiska Viacutan® Plus-flaskan har ett unikt doseringssystem med en lufttät innerförpackning som bevarar det låga peroxidvärdet. Produkten har därför en lång hållbarhet utan att man kompromissar med färskheten. Viacutan® Plus är gjord för att räcka länge med full effekt och lågt peroxidvärde– till den sista droppen. Se bild illustration.


Fleromättade fettsyror är känsliga för syre och för hur de bearbetas och förpackas. När en produkt utsätts för syre och oxideras blir den härsken vilket påverkar dess funktion negativt samt smak och lukt, så det är viktigt att all förvaring sker så att luft ej har möjlighet att nå oljan.

Temperatur och ljus ökar oxideringshastigheten. Som ett mått på omfattningen av oxidationen används peroxidvärdet (pV) - Ju högre värde, desto mer oxiderad och då fungerar inte tillskottsolja som tänkt.

Viacutan®  Plus i flaska:                          

• Ger 0,6ml per pumptryck. En flaska räcker till cirka 158 pumptryck 

• Flaskan skyddar oljorna. Flaskan har en återrinningsfunktion för att  motverka dropp och spill, t.ex. om den skulle välta.

Dosering: 1-2 pumptryck per 10 kg kroppsvikt.
Ges under minst 4 veckor innan man kan förvänta sig resultat då det beror på omsättningshastigheten på huden hos hunden.

Hållbarhet 36 månader. Vill du veta när aktuell batch går ut, fråga oss !

Blanda med fodret eller direkt på det.  Hög smaklighet , över 75 % av husdjuren gillar smaken.

Innehåll, ett pumptryck:    
Omega-6  295 mg  varav  GLA  105 mg och  LA  190 mg
Omega-3   16,5 mg varav EPA  9,9 mg  och DHA 6,6 mg
E-vitamin    10 mg
Extrakt av gurkmeja: 3000 ppm  
Extrakt av grönt te:   1500 ppm
Förvaras torrt och under 25o C. Undvik exponering för starkt ljus


Hur länge räcker produkten?

<10 kg     78-157 dagar

<20 kg     39-78 dagar

<30 kg      26-52 dagar

<40 kg     19-39 dagar

<50 kg     15-31 dagar


Viacutan® Plus innehåller inte stora mängder LA och fiskolja. Viacutan® Plus behåller en optimal balans, effektiviteten i fettsyrorna och ger djurägaren valuta för pengarna.

Vill du se en video om Viacutan® Plus så finns det en bra här

VIDog har valt ut denna olja då vi på flera hundar sett dess fantastiska effekt, dels tack vare Viacutan® Plus sammansättning och minst lika viktigt, den fantastiska flaskan som håller syret bort från olja och låter den vara effektiv till sista droppen.

Kvalitetsfoder idag innehåller ofta EPA/DHA och även GLA, vilket är bra. 

Men dessa fettsyror är dock så lättoxiderade att det är stor risk att de redan är oxiderade när hunden äter fodret, speciellt när foderpåsen öppnats och varit utsatt för syre.


Vanliga frågor:

Innehåller Viacutan Plus zink eller jod?     Nej, det finns varken zink eller jod i Viacutan.

Vilken källa till fiskolja är det i Viacutan Plus?  EPA och DHA i Viacutan Plus kommer primärt från ansjovis och sardiner samt en mindre del från sill.

Kan man ge Viacutan Plus till djur med fiskallergi?    Viacutan Plus är Plus ”kontraindicerat” vid fiskallergier. Det finns dock positiva erfarenheter med att ge Viacutan Plus till djur med fiskallergi.

Kan man ge Viacutan Plus i hela djurets levnadstid?      Ja, man kan ge Viacutan Plus till djuret i hela dess levnadstid.